Skip to main content

Mange spørger om det er en god ide at kontakte en psykolog hvis man kæmper med alkoholproblemer. Det korte svar på spørgsmålet er Nej. Nej det er ikke en god ide at bede en psykolog om hjælp til alkoholproblemer. 

Denne artikel handler om hvor vidt det er en god at søge psykologhjælp for alkoholproblemer som for eksempel alkoholmisbrug og alkoholafhængighed. Du får også anbefalet en beder løsning for dig som gerne vil have styr på dine alkoholudfordringer. Rigtig god læsning.

Hvorfor skal man ikke få hjælp til alkoholproblemer hos psykolog?

 

Danske psykologer er ikke normalvis udannet til at håndterer problemer med alkohol og alkoholmisbrug. Slet ikke når det kommer til alkoholafhængighed eller det man også kalder alkoholisme. 

Nogle psykologer syntes at de kan hjælpe fordi de mener at alkoholafhængighed er en psykisklidelse. Desværre stille de som regel altid forkerte dianoser og begynder at behandle dianoser som stress, angst eller desperation og ikke det som problemet i virkeligheden handler om afhængighed at et stemningsændrende stof som hedder alkohol. 

Problemet ved at psykologen, stiller en anden diagnose er at det bagvedliggende problem ikke bliver behandlet. Meget ofte sker der det at den drikkende i en periode begynder at drikke lidt mindre og alle tror at behandlingen er begyndt at hjælpe. Men afhængigheden er der stadig og som regel inden ret lægen begynder er alkoholforbruget tilbage til det samme som får psykologsamtalerne.

 

Den farlige skuffelse

 

For mange er det en meget stor overvindelse at søge hjælp for alkoholproblemer, især når der er tale om et større misbrug eller afhængighed. Når den drikke så modtager en behandling der ikke hjælper og måske endda har kostet en hel del penge, så kan det føles som et meget stort nederlag.

Det kan nu være meget svære for både den drikkende og får de pårørende at skabe tillid omkring en rigtig alkoholbehandling.

 

Det rigtige valg at behandling for alkoholproblemer.

Når det kommet til valg af alkoholbehandling er det derfor vigtigt at vælge en behandling der udføres af professionelle behandlere der har en uddannelse inden for behandling af alkoholmisbrug og afhængighed. Du kan læse mere om sådanne på alkoholbehandlinger.dk

Tak fordi du læste med, håber at artiklen gav dig ny viden og indsigt.